Ebenist Stockholm

Efter succén med Pharmarium, som öppnades sommaren 2013 och vann Gulddraken 2015, blev den naturliga följden en expandering. Vi flyttade in till grannlokalen bredvid och en ny restaurang öppnades på samma plats där det drivits krog sen väldigt länge tillbaka.

Namnet Ebenist kommer just från franskans ébéniste - finsnickaren. I våra lokaler hystes nämligen en gång för längesedan under 1700-talet en möbelverkstad och butik i regi av Carl Adolph Grevesmühl. Han var snickaren som bedrev den mest framgångsrika workshopen på Stortorget under sin tid. Det var även han som lät mura in den berömda kanonkulan på hörnet Stortorget/Skomakargatan. Ebenists moderna tolkning av den miljön förverkligades i samarbete med arkitektbyrån Stylt Trampoli.

I hantverkets tecken och som metafor beskriver det vår filosofi kring matlagning, dryck och service. Köksmästare Daniel Christou leder teamet i köket, där nyfikenhet och fokus på det gröna präglar matlagningskonsten.

Vinkällaren gästar ett mycket fint utbud av biodynamiska viner. Källarmästaren hittar rätt matchningar och guidar er genom unika vinförslag till rätt maträtt. Ebenist är en mötesplats med god mat och dryck för alla. En modern tolkning av det som en gång fanns här.

 

Presskontakt:

Anders Sandberg, Bar Manager anders [at] pharmarium.se 073-9992239

Daniel Christou, Köksmästare daniel [at] ebenist.se 070-9244827